Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistys
ETUSIVU
Liittyminen
Johtokunta
Tapahtumakalenteri
Yleisötapahtumat
Historiikki
Kuvagalleria

Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto

LoVoLi

Tapahtumakalenteri

Keskustelukerhon kokoontumiset jatkuvat

Keskustelukerho kokoontuu tänäkin vuonna parillisilla viikoilla tiistaisin klo 18-19.30 Riihimäen lukiossa, ei kuitenkaan viikolla 8, jolloin lukio on urheilulomalla eikä 30.4. (Vapun aatto). Kevään viimeinen tapaaminen on 14.5. Ohjelma täydentyy kevään kuluessa. Muutokset ovat mahdollisia pakottavasta syystä.

Keskustelukerhon ohjelma on loppukevään aikana
16.4. Hans-Joachim Schulze, Strukturwandel im Ruhrgebiet
lllllllllllll 30.4. Vapun aatto
14.5. Beate Matthey, Humor – ohne ihn lebt es sich schlecht

Ajankohtaiset tapahtumat pyrimme huomioimaan mahdollisuuksien mukaan vaihtamalla illan aihetta.

Kochen auf Deutsch mit Evelyn Rommel tiistaina 7.5. klo 18-21

Kokoonnumme Pohjolanrinteen koulun kotitalousluokkaan (sisäänkäynti Urheiluhallin puoleiselta pihalta) kokkaamaan jäsenemme Evelyn Rommelin opastuksella klo 18. Evelyn on suunnitellut saksalaisia reseptejä valmistettavaksemme. Listalla on pääruuan lisäksi salaattia erilaisilla kastikkeilla ja tietenkin myös jälkiruokaa. Mitä valmistamme, sen myös syömme kuten aiemmillakin kerroilla.

Osallistumismaksu 10 e / henki kerätään Pohjolanrinteellä. Yhdistys vastaa kaikista ylimenevistä kustannuksista. Mukaan mahtuu 16 nopeinta. Sitovat ilmoittautumiset paula.suoja@saunalahti.fi tai tekstiviesti 040 828 5539. Tervetuloa!

Kevätretki Lopelle!

Koko perheen kevätretki tehdään tänä vuonna Lopelle. Kaverinkin saa ottaa mukaan!
Lähtö on tilausbussilla vanhalta linja-autoasemalta Torikadun varrelta lauantaina 18.5.2019
klo 10.00.

Räyskälän ilmailukeskuksesta kertoo kentän päällikkö Mari Heikkilä.

Lounas nautitaan Marskin majan seisovasta pöydästä ja majaan tutustutaan Erkki Holman opastuksen tahdittamana. Noutopöydästä löytyy ainakin salaatteja, graavia kalaa, silliä, lihaleikkelettä, kananmunanpuolikkaat, perunat, lämpimäksi ruuaksi porsaan niskapaistia, uunilohta ja vihanneslaatikkoa, vihanneksia, leipää ja voita, kotikaljaa ja vettä. Jälkiruokana on kahvia ja makea leivonnainen.

Lounaan jälkeen Leppäniemen kartanon Punaisessa Tuvassa voi tehdä ostoksia Virpi Kassarin opastuksella. Yrjö Kassari kertoo kartanon endurosafareista.

Suvitien kotieläintilalla ihmetellään alpakoita, lampaita ja muita eläimiä ja nautitaan päiväkahvit. Puodista voi hankkia mm. alpakkalankoja ja kotimaisia käsityötuotteita. Hannu ja Mervi Riihenperä kertovat eläimistä ja toiminnasta.

Takaisin Riihimäellä ollaan n. klo 18.

Koko retken hinta lounaineen ja päiväkahveineen on jäseniltä 30 euroa, sillä yhdistys maksaa bussikuljetuksen. Ei-jäsenet maksavat bussimatkasta lisäksi 10 euroa. Alle 4-vuotiaat retkeilevät maksutta ja 4-12 -vuotiaat lapset maksavat 16 euroa.

Lisää tietoa ja sitovat ilmoittautumiset 10.5.2019 mennessä:
Urpu-Kaarinalle: p. 050 5211 666,
urpu.ylilaurila@kolumbus.fi
tai
Erkille: p. 0400 875 225, erkki.holma@kolumbus.fi Erkille mieluummin tekstiviesti tai sähköposti!

MUISTA ILMOITTAA MAHDOLLINEN RUOKA-ALLERGIASI!

Tervetuloa!
Ota kaveri mukaan!

Tietoa ensi kesän Bad Segebergin matkasta (16.-19.8.2019)

Matkasta kiinnostuneet ilmoittavat halukkuutensa joko sähköpostilla
urpu.ylilaurila@kolumbus.fi
tai soittavat Urpu-Kaarinalle p. 050 5211 666. Varsinainen ilmoittautumisaika on päättynyt.

Perinteiset saksalaiset joulumarkkinat

ovat jälleen viikko ennen ensimmäistä adventtia eli lauantaina 23.11. klo 10-15 Majakassa ja Graniitin aukiolla. Merkitse jo nyt kalenteriisi!

Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan yhdistyksen www-sivuilla (suomisaksariihimaki.fi), yksityiskohtaisemmin sähköpostilla niille jäsenillemme, joiden osoite on tiedossamme, paikallislehtien yhdistyspalstalla ja joissain tapauksissa kirjeellä. Jos et ole yhdistyksen sähköpostilistalla, ilmoitathan osoitteesi puheenjohtajalle? Kiitos.

Tervetuloa mukaan toimintaamme. Tuo mukaan myös ystäväsi. Useat tapahtumat ovat avoimia kaikille tai ainakin avec-tilaisuuksia.

lllllllllllll
_