Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistys
ETUSIVU
Liittyminen
Johtokunta
Tapahtumakalenteri
Yleisötapahtumat
Historiikki
Kuvagalleria

Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto

LoVoLi

Tapahtumakalenteri

Hyvä Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistyksen jäsen! Tervetuloa mukaan toimintaamme oman valinnan ja kiinnostuksen mukaan. Tuo mukaan myös ystäväsi. Useat tapahtumat ovat avoimia kaikille tai ainakin avec-tilaisuuksia.

Keskustelukerhon kokoontumispäivä muuttuu

Keskustelukerho jatkuu Riihimäen lukiossa, mutta parillisten viikkojen maanantaisin klo 18-19.30 (ei viikolla 42) entisessä luokassa. Pidätämme kuitenkin oikeuden muutoksiin. Keskustelukerhoon ovat tervetulleita kaikki saksankielen taitojensa ylläpidosta / kohentamisesta kiinnostuneet. Kerho on maksuton. Kerro ystävillesikin tästä mahdollisuudesta.

llllll30.9. Karin Gunz-Uusitalo, Meine und deine Gemischten Gef√ľhle und Erfahrungen zur
llllllDeutschen Wiedervereinigung
llllllllllllll (14.10. syysloma)
lllll 28.10. Hans-Christian Beutel, ‚ÄěNun sag, wie hast du¬īs mit der Religion?‚ÄĚ Was glaubte llllllGoethe eigentlich?
lllll 11.11. Alice Luostarinmäki, Aufbau von Berufskollegs in NRW
lllll 25.11. Kerstin Sainio, Kleines Deutschland in Kerava
lllllll 9.12. Minka Jumppainen, Als Stipendiatin in Deutschland (und weitere Diskussionen
lllll nach Bedarf)

Teatteriretki

Retki on suunnitteilla. Kun asiasta on päätetty, ilmoittelemme lisää. Seuraa siis sähköpostia ja yhdistyspalstoja.

8.-10.11. SSYL:n jäsenmatka Helsinkiin

‚ÄúSaksalainen Helsinki‚ÄĚ -j√§senmatkalla tutustutaan Helsingiss√§ toimiviin saksankielisiin instituutioihin (mm., Saksan suurl√§hetyst√∂, Saksalainen kirjasto) ja Engelin suunnittelemaan Helsinkiin. Samalla on mahdollista tavata muita Suomi-Saksa yhdistysten j√§seni√§ eri puolilta Suomea.

Ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät Liiton sivuilta (www.ssyl.fi). Ilmoittautumisaika alkoi jo elokuun puolivälissä, mutta jospa vapaita paikkoja vielä löytyisi. Osallistuin itse ko. tapahtumaan viime syksynä. Voin suositella lämpimästi.

Perinteiset saksalaiset joulumarkkinat

Järjestämme la 23.11. klo 10-15 Riihimäen Graniitilla ja Majakassa.
Paikkavaraukset Keijo Kyytinen, puh. 040 8613 346, keijo.kyytinen@kolumbus.fi.

Jos pääset talkoisiin tapahtuman toteuttamiseksi, otathan yhteyttä Paula Suojaan, vaikka heti. Monenlaisia tehtäviä löytyy, varmasti Sinullekin sopiva!

Kirjakirppikselle kaivataan saksankielisiä dekkareita ja lasten kirjoja, jos Sinulla on sellaisia, joista voit luopua.

Yhdistyksen pikkujoulu Vihreässä talossa pe 29.11. klo 18.00

Pikkujoulua vietämme uudessa paikassa Vihreässä talossa rautatieaseman vieressä. Lähetämme tarkempia tietoja ateriasta ja sen hinnasta myöhemmin. Merkitse kuitenkin ajankohta ja paikka jo nyt muistiin.

Kauneimmat saksalaiset joululaulut ke 4.12. klo 18.00

Saksalaisia joululauluja lauletaan jälleen Riihimäen Keskuskirkossa. Perinne jatkuu. Tule laulamaan tuttuja joululauluja saksaksi tai suomeksi.

Syyskuun alussa ilmestyy seuraava Silta-Br√ľcke ‚Äďlehti. Siin√§ kerrotaan muiden yhdistysten ja Liiton toiminnasta. Niist√§kin saattaa l√∂yty√§ kiinnostavaa ohjelmatarjontaa kuten Saksalaisessa kirkossa pe 20.9. klo 18-20.30 j√§rjestett√§v√§ filmiesitys Shalom neues Deutschland ‚Äď Juden in der DDR ja sen j√§lkeen Kletzmerkonsertti Karsten Troyke Trio sek√§ seuraavan viikon la 28.9. M.A. Numminen Saksalaisessa koulussa. Molemmat tilaisuudet ovat maksuttomia.

Merkitsethän kalenteriisi jo nyt kiinnostavat tapahtumat päivämäärineen? Yhdistyksen toiminnasta tiedotetaan myös paikallislehtien Tapahtuma- ja Yhdistyspalstalla sekä joissain tapauksissa kirjeellä.

lllllllllllll
_