Riihimäen Suomi-Saksa Yhdistys
ETUSIVU
Liittyminen
Johtokunta
Tapahtumakalenteri
Yleisötapahtumat
Historiikki
Kuvagalleria

Suomi-Saksa Yhdistysten Liitto

LoVoLi

Yleisötapahtumat

Keskustelukerho

Oma keskustelukerho-ohjelmamme alkaa maanantaina 20.1.2020 klo 18 Riihimäen lukiossa. Tapaamisemme jatkuvat parillisten viikkojen maanantaisin syksyllä alkaneen käytännön mukaisesti, ei kuitenkaan viikolla 8, jolloin on koululaisten lomaviikko ja lukiokin kiinni.

Keskustelukerhoon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, siis muutkin kuin yhdistyksemme jäsenet. Osallistuminen ei maksaa mitään. Kokoontumisista ilmoitetaan myös paikallislehtien Järjestöpalstalla perjantaisin ja Tapahtumapalstalla mahdollisuuksien mukaan myös perjantaina.

Kevääksi olemme sopineet seuraavan ohjelman.
Muutokset ovat mahdollisia pakottavissa tapauksissa.

20.1. Gisa Aitamaa, Spielabend auf Deutsch
ll3.2. Johannes Rommel, Heimatregion in Baden W√ľrttemberg

lllllllll Urheiluloma

ll2.3. Beate Matthey, Schlaf und Schlafstörungen
16.3. Hans-Joachim Schulze, Feste feiern- ein kunterbunter Streifzug
durch die deutschsprachigen Länder
30.3. Beate Matthey, Sind wir √ľberhygienisch?
27.4.Satu Oldendorff, Finnische Seemannsmission in Norddeutschland
11.5. Beate Matthey, Was wird uns angeboten zum essen (Schulen, Krankenh√§user, Arbeitzpl√§tze). Sind die Speisen √ľberprozessiert?

Saksalainen jumalanpalvelus

Perinteinen saksalainen jumalanpalvelus järjestetään ti 28.1. klo 18. keskuskirkossa saksalaisen seurakunnan Reisepastor Hans-Christian Beutelin johdolla. Kanttorina toimii Erkki Hannonen. Yhdistys tarjoaa kirkkokahvit tilaisuuden päätteeksi.

Teatteriretki

Syksylt√§ kev√§√§lle siirtynyt yhdistyksen teatteriretki H√§meenlinnan Verkatehtaalle katsomaan Emmerich K√°lm√°nin operettia ‚ÄĚKreivit√§r Mariza‚ÄĚ on pe 6.3. L√§ht√∂ vanhalta linja-autoasemalta klo 17.30. Operetti kest√§√§ v√§liaikoineen n. 2h 30 min.

Wienil√§isoperettien parhaimmistoon kuuluva Kreivit√§r Mariza on taidokkaasti s√§velletty teos, jonka tarina tempaa katsojan mukaansa. Luvassa on valekihlauksia, salanimi√§ sek√§ juonimista niin rahan kuin vallankin t√§hden. Operetin aarioihin lukeutuu yksi operettimusiikin tunnetuimmista kappaleista ‚ÄĚCzardaskavaljeeri‚ÄĚ, joka valloittaa yleis√∂n kerta toisensa j√§lkeen.

Rooleissa n√§hd√§√§n ja kuullaan mm. Mariza ‚Äď Hannakaisa Nyr√∂nen, Tassilo ‚Äď Jyrki Anttila, Manja ‚Äď Tiina Vahevaara ja Lisa ‚ÄďEmilia Vesalainen-Pellas. Mukana ovat my√∂s Lohjan Operettikuoro ja Salonkiorkesteri Operetta. Lipun hinta on 38 e. Lippuja on varattu 30 kpl. Tule itse ja ota yst√§v√§sikin mukaan. Yhdistys maksaa j√§sentens√§ bussimatkan, mutta ker√§√§mme ei-j√§senilt√§ 10 e bussimaksua. Maksu ker√§t√§√§n bussissa.
Ilmoittautumiset su 2.2. mennessä karapalo.malla@gmail.com tai puh. 0407214288 miel. tekstiviestinä.

Kevätretki Janakkalaan la 16.5.2020.

Lähdemme kevätretkellämme tutustumaan naapuriimme Janakkalaan. Lähtö on klo 10 ja paluu Riihimäelle klo 18. Tutustumiskohteita ovat Ida Aalbergin museo Leppäkoskella ja Koulumuseo Napialassa. Lisäksi on mahdollisuus hankkia Liisa Sauson käsineitä, Papurinon ja Pajan puu-, metalli- ja tekstiilitöitä sekä kesäkukkien ja vihannesten taimia Kiipulan myymälästä. Kanoja ja lampaitakin pääsee silmäilemään. Lounas nautitaan Turengin Wanhalla Asemalla.

Retken hinta selviää myöhemmin, ja on taas varsin kohtuullinen. Yhdistys maksaa jäsenten retkibussin. Ei-jäsenet maksavat kuljetuksesta 10 euroa. Siis myös perheenjäsenet, ystävät ja tuttavat ovat tervetulleita! Merkitse retkipäivä jo kalenteriin!

lllll ll
_